top of page
  • Writer's picturezenoquantum

LES 5 CLAUS PER SABER PER QUÈ FER UNA CARRERA INTERNACIONAL


Quan un escull els seus estudis, no està triant només el que estudiarà els propers 2 o 4 anys, sinó al que es dedicarà professionalment una part molt important de la seva vida.


Per tant, l'objectiu d'estudiar una carrera no és només obtenir un títol, sinó aconseguir ser un professional per aconseguir una feina. En el moment que una persona ha d'aconseguir una feina, cal presentar-la a una empresa mitjançant el que coneixem amb currículum. Aquest currículum haurà de tenir 3 aspectes importants:


  1. Els atributs. Són aquells aspectes que el candidat té, però que tots els altres candidats també tenen. En aquest punt hi ha els graus universitaris o la formació professional. Per exemple, si s'opta a una posició de financer, no tenir experiència o un títol que acrediti els coneixements descarta automàticament el candidat, però tenir-ne no el diferencia de la resta.

  2. Els diferencials. Són aquells aspectes que el candidat té, però que no tots els altres candidats en tenen. En aquest apartat apareixen entre d'altres, la marca de la universitat, els idiomes o l'experiència internacional. Per exemple, no és el mateix posar al currículum que s'ha fet ADE en una universitat qualsevol que posar que s'ha fet a Oxford.

  3. La punta de llança. És la persona que hi ha darrere del currículum. És el perfil i les competències personals.


Als diferencials, tenir una carrera en una universitat internacional aporta un gran diferencial respecte a la resta. Mostra a l'empresa que la persona és capaç d'estar en un país diferent, que té competències personals que asseguren que té autonomia, independència o proactivitat, que domina altres idiomes i que és capaç de desenvolupar-se i treballar en equips internacionals, interracials i multidisciplinaris.


Sabent que el cost d'una carrera no és un cost, sinó una inversió, nosaltres t'animem que ho tinguis en compte quan hagis de decidir, encara que has de saber que estudiar en alguns països, com ara USA, una carrera + residència pot constar-te uns 50.000$ any.

  1. Pregunta a una persona de RRHH que diferencials valoren les empreses per a posicions professionals com les que et formaràs tu.

  2. Treballa el teu currículum durant la carrera com si fossis un agricultor i no el deixis per a l'últim moment com un caçador.

  3. Mira les teves opcions internacionals ja a 4t ESO. En molts casos cal preparar cartes de presentació, fer voluntariats, preparar exàmens d'idiomes o assignatures concretes.

  4. Tingues en compte que les preinscripcions s'obren gairebé un any abans. Moltes vegades són al setembre, quan passes de 1r a 2n de batxillerat.

  5. No vegis els diners que et gastaràs com un cost. L'educació és una inversió per a alguna cosa que durarà tota la vida.


Podeu fer-nos consultes a l'apartat de CONSULTORIA FREE


2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page