top of page
  • Writer's picturezenoquantum

LES 5 CLAUS PER SABER ON ESTUDIAR



El centre on estudiar, no només tracta d'escollir-ne un a l'atzar, sinó que és un tema molt estratègic on cal tenir en compte també la marca.


El lloc on s'estudia una formació professional generalment és als centres de formació professional, de vegades anomenats també instituts. Entre Andorra i Espanya podeu seleccionar entre més de 2.000 centres.

Actualment la demanda de formació professional ha crescut tant, que molts centres també fan llistes de preinscripció i realitzen processos d'admissió semblants als de les universitats, tenint en compte la nota de l'estudiant. Molts ja disposen de nota de tall per accedir-hi. T'aconsellem que la teva preinscripció no la deixis per al darrer dia i que els sol·licitis els requisits d'admissió.

Si el centre és privat, t'aconsellem que tinguis cura que la formació estigui reconeguda pel ministeri, ja que de vegades ofereixen formacions amb noms molt semblants però que són oficials, sinó de títol propi.


El lloc per fer un grau universitari és la universitat. Entre Espanya i Andorra podeu accedir a més de 80 universitats reconegudes pel ministeri d'educació. Hi ha moltes altres que no són reconegudes i que ofereixen formacions amb títols propis. De les que són reconegudes pel ministeri en trobaràs unes que són publiques i altres privades.


Les universitats públiques per accedir-hi et demanaran que: a) Que tinguis la selectivitat aprovada, b) Que disposis del certificat d'accés a la universitat per a gent gran, c) Que hagis fet un cicle formatiu o batxillerat professional de grau superior.

El criteri que segueixen per accedir a aquestes universitats és establir un rànquing de notes segons les places que tenen disponibles. Si per exemple una universitat té 60 places, inscriurà els 60 estudiants amb millor nota. La nota que té el que en fa 60 és el que es coneix com a nota de tall. Una de les diferències més importants amb les universitats privades és el preu. Mentre que una pública pot constar-te anualment uns 1.200€, una privada pot rondar entre els 6.000€ i els 20.000€ segons el grau i la universitat.


Les universitats privades disposen dels seus propis criteris de selecció, però és obligatori que tinguis les mateixes obligacions de: a) Que tinguis la selectivitat aprovada, b) Que disposis del certificat d'accés a la universitat per a gent gran, c) Que hagis fet un cicle formatiu o batxillerat professional de grau superior.

Aquestes universitats en els seus criteris de selecció tenen aspectes en compte a més com: Un motiu pel qual vulguis estudiar amb ells, haver fet projectes relacionats com a voluntariats entre d'altres o el teu perfil professional entre d'altres. Un dels factors que generalment miren és el perfil acadèmic, amb la qual cosa també tindran en compte les notes de batxillerat o d'accés a la universitat. Encara que només us demanaran tenir l'accés o la selectivitat aprovada, molts estudiants només fan la part obligatòria de la selectivitat. Això de vegades els deixa fora de poder entrar-hi, ja que hi ha estudiant que disposen de millor nota que ells perquè també van fer la part especifica de la selectivitat.


Finalment, no sempre el que és privat és millor.

A l'hora de selecciona has de veure la marca que deixarà la universitat al teu currículum per quan hagis de trobar feina. Mentre que per a carreres que fan molts estudiants, com ara ADE és millor fer-ho en una privada perquè et diferencia de la resta, per a les de les ciències de la salut o enginyeries és millor fer-la en una pública, ja que l'empresa t'ho valorarà més .


Les 5 claus:

  1. Investiga el centre o la universitat que més encaixa amb tu. Fes-los una visita si pots o veus a les portes obertes.

  2. Pregunta a persones de RRHH que marca valoren més, d'una universitat, per a una posició professional com per a la que estudiaràs.

  3. Revisa el teu perfil acadèmic i mira quines tens més possibilitats d'entrar per nota. Recorda que pots fer tantes llistes de preinscripció com hi ha comunitats autònomes. No només ho pots fer en una oa la teva.

  4. Tingues en compte el preu, però també altres aspectes com la residència o viure pel teu compte. Potser et surt més barat estudiar a una privada de la teva ciutat que a una pública d'una altra comunitat.

  5. Per últim, també valora altres aspectes que et proporcionarà la universitat, com el networking o els contactes, projectes de recerca, Erasmus, Internship o intercanvis amb altres universitats d'altres països, etc.



Podeu fer-nos consultes a l'apartat de CONSULTORIA FREE

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page