top of page
  • Writer's picturezenoquantum

LES 5 CLAUS PER DECIDIR ELS ESTUDIS





El 92% dels estudiants no saben que continuar estudiant, fins i tot estant en portes d'entrar a la universitat.


El problema que tenen la majoria és que han de triar entre una aclaparadora oferta de més de 850 opcions entre graus universitaris i formació professional, sense saber que es fa en cadascuna.


Hi ha estudis que demostren que el nivell d'estrès que pateixen els estudiants a l'hora d'escollir els estudis és semblant al que pateix un director general d'una gran multinacional quan ha de prendre decisions estratègiques per a la vostra empresa.

No és estrany doncs que molts estudiants confessin sentir-se sols.


L'orientador del col·legi no disposa de coneixements del camp professional i no disposa d'eines que permeti ajudar els seus estudiants, i els pares no saben com ajudar-los més, principalment perquè és molt diferent del que ells van viure quan van triar, quan el dubte era si t'anaves a ciències o lletres.


Segueix les etapes següents per ajudar el teu fill en aquest difícil moment.


  1. Identifica el talent que té el teu fill i mira que àmbits i professions té més encaix. Per exemple, el mateix ADN professional no té una persona que es dedica a la venda que ha d'estar tot el dia treballant de cara al públic, que un informàtic que programa treballant la majoria d'hores sol. De les 1.300 professions que hi ha, fer una selecció de 5 on encaixaria.

  2. Cada professió té una formació associada. Per ser Medico per exemple, cal fer una carrera de Medicina. Mireu les formacions que hi ha per a cadascuna de les 5 professions que heu seleccionat.

  3. Cada cursa té un millor batxillerat i unes matèries de modalitat que ponderen per a la selectivitat. Seleccionar les que són millors i que t'ajudin a aconseguir la millor nota de tall. En el cas de cicles formatius o batxillerats professionals, mireu que el nivell mitjà encaixi amb el superior.

  4. Mira de les universitats que us interessen, a les quals entraria el teu fill per nota. Aneu amb compte en no equivocar-vos si la vostra decisió és una universitat privada (Mirar l'article On estudiar?)

  5. Finalment decidir per una opció que tingui en compte l'encaix amb el seu ADN professional i el perfil acadèmic.


Podeu fer-nos consultes a l'apartat de CONSULTORIA FREE

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page